NOS SportAangepast

Chef de mission Bijl vertrekt na Winterspelen bij NOC*NSF

Chef de mission Jeroen Bijl vertrekt volgend jaar na de Winterspelen in Pyeongchang bij NOC*NSF. Hij geeft aan dan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Bijl was tot 1 mei van dit jaar manager topsport bij de sportkoepel, waar hij in 2005 aantrad. Hij was in de markt voor de functie van technisch directeur, maar NOC*NSF stelde Maurits Hendriks in die positie aan.

Alles op schema

"Ik werk nu meer dan twaalf jaar met heel veel plezier bij NOC*NSF. Met de Winterspelen in Zuid-Korea komt er voor mij een einde aan die periode. Momenteel ben ik volop bezig met de voorbereiding op die Spelen. Alles ligt op schema en wij doen er met ons team alles aan om het daar voor de sporters weer goed voor elkaar te hebben", laat Bijl via NOC*NSF weten.

2016: wie is Jeroen Bijl, de chef de mission in Pyeongchang?

NOC*NSF besloot na de roerige Olympische Spelen in Rio de Janeiro de functies van technisch directeur en chef de mission te scheiden. Beide functies waren volgens de sportkoepel door de werkdruk niet te combineren.

Hendriks, die in Londen (2012), Sotsji (2014) en Rio (2016) als technisch directeur ook chef de mission was, kreeg na de koerswijziging de functie technisch directeur en daarmee ook de zeggenschap over de Nederlandse topsport. Hij keert niet meer terug als chef de mission.

Voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio moet NOC*NSF nog een chef de mission benoemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl