Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Bertens in de wolken: en nu een titel op hardcourt

Kiki Bertens is door haar titel op het gravel in Gstaad terug in de top-30 van de wereld. Ze staat nu 26ste. "Hier had ik aan het begin van het jaar voor getekend. Twee titels, ongelooflijk. Hopelijk kunnen we dit vasthouden en ook een hardcourttoernooi winnen."

Het Amerikaanse hardcourtseizoen staat voor de deur, maar op gravel voelt Bertens zich het meest thuis. Ze prolongeerde dit jaar haar titel in Nürnberg en haalde de halve finales in Rome en de kwartfinales in Madrid. Op Roland Garros stond ze echter stijf van de zenuwen en in het grasseizoen won ze geen wedstrijd.

De onzekerheid sloeg toe bij Bertens, een kwaal waar ze vaker last van heeft. Vandaar ook de tranen na de finale in Gstaad, maar ook al in de derde set. "Ik wist niet meer wat ik moest doen om te winnen", zegt ze tegen WTA Insider.

Kiki Bertens beleefde een emotionele finale in Gstaad

"De laatste weken zaten ook een beetje in mijn hoofd. Ik probeerde de hele tijd positief te zijn, hard te trainen en dan zouden de resultaten vanzelf komen. Nu is het gebeurd en daar ben ik ontzettend blij mee."

Sluiter als reddingsboei

Coach Raemon Sluiter moest Bertens op de baan kalmeren. "Hij leert me om wat relaxter te zijn. Zoals je hebt gezien: ik ben niet de meest ontspannen speelster op de baan, haha. Raemon wil dat ik meer geniet van wedstrijden spelen."

Toch is Bertens niet altijd blij met Sluiter. "We kwamen hier al vorige week vrijdag naartoe, want Raemon wilde dat ik echt goed zou trainen voor het toernooi begon en aan de hoogte zou wennen. Daardoor kon ik niet naar de trouwerij van mijn vriendin Yanina Wickmayer (Belgische tennisster)."

Deze week speelt Bertens weer op gravel in het Zweedse Bastad. Daarna begint het hardcourtseizoen met als hoogtepunt de US Open eind augustus in New York.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl