NOS SportAangepast

Brons voelt als 'traktatie' voor Nederlandse zwemsters

De WK zwemmen zijn voor de Nederlandse zwemsters nu al succesvoller dan de Olympische Spelen vorig jaar. Kim Busch, Femke Heemskerk, Maud van der Meer en Ranomi Kromowidjojo veroverden verrassend het brons op de 4x100 meter vrije slag.

Estafettezwemsters: als alles klopt, kan het gewoon

"Als alles klopt, dan kan het dus gewoon", vertelde Heemskerk na de finale. "Iedereen heeft goed gezwommen, maar Kim was echt geweldig in het begin. Dat gaf mij ook heel veel kracht. We zwemmen ook echt een goede tijd."

Zonder Marrit Steenbergen, maar met debutant Kim Busch noteerde Oranje uiteindelijk 3.32,64. "Dit is echt heel gaaf", aldus Busch. "Ik ben de eerste keer op een WK, dit had ik nooit durven dromen."

Brons voor estafettezwemsters op WK

"Ik voel zoveel blijdschap", zei Van der Meer. "Vergeleken met vorig jaar is dit echt een geweldig gevoel. Ik ben zo blij met dit team, deze medaille is echt een traktatie. Complimenten voor Kim, zij deed het echt megagoed bij haar debuut."

Ook Kromowidjojo, die zelf een uitstekende laatste 50 meter zwom, was vol lof over Busch. "Kim zwom fantastisch en dan moeten wij wel volgen. Ik denk dat ik maar één keer eerder zo snel ben geweest. En dan meteen een medaille op de eerste WK-dag."

Wouda: zeer aangenaam verrast

Zwemcoach Marcel Wouda was tevreden over de eerste WK-dag. "Ik ben zeer aangenaam verrast. De missie voor alle zwemmers is om de beste prestaties van dit seizoen te leveren hier."

"Dit had ik van tevoren niet verwacht, maar die meiden hebben echt heel hard gezwommen", aldus Wouda. "En ook de andere zwemmers hebben zichzelf verbeterd. Dit is een hele mooie eerste dag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl