David Ferrer
NOS SportAangepast

Eerste titel 19-jarige Roeblev, Ferrer loopt weer één op twee

David Ferrer heeft voor de 26ste keer in zijn loopbaan een ATP-titel veroverd, Andrej Roeblev voor de eerste keer en John Isner voor de derde keer dezelfde. Bij de vrouwen zegevierde Irina-Camelia Begu voor eigen publiek.

Ferrer won, na 2007 en 2012, voor de derde keer het graveltoernooi van Bastad gewonnen. De Spanjaard was in de finale met 6-4, 6-4 te sterk voor de Oekraïner Aleksandr Dolgopolov.

De 35-jarige Ferrer speelde zijn eerste finale sinds oktober 2015 en de 52ste uit zijn loopbaan. Ferrer won precies de helft van zijn gespeelde finales.

Primeur Roeblev

De 19-jarige Roeblev was in Umag in de eindstrijd met 6-4, 6-2 te sterk voor Paolo Lorenzi. De Rus stond voor het eerst in de eindstrijd van een ATP-toernooi. Van nervositeit was echter geen sprake.

Andrej Roeblev

Roeblev liep direct uit naar 4-1 en haalde ondanks een break tegen simpel de set binnen. In de tweede set liep hij uit naar 4-2, waarna hij Lorenzi ondanks een 40-0 achterstand nogmaals wist te breken.

Isner succesvol op gras

Isner won voor de derde keer het grastoernooi van Newport gewonnen. De Amerikaan won in de finale met 6-3, 7-6 (4) van Matthew Ebden.

John Isner

Isner won het toernooi in 2011 voor het eerst en verbrak toen 'the curse of the casino', want sinds de eerste editie in 1976 was het niet meer gebeurd dat de als eerste geplaatste speler de titel in Newport pakte.

Sindsdien ging de zege nog tweemaal naar de nummer één van de plaatsingslijst. En beide keren was Isner de gelukkige. De Amerikaan kreeg ditmaal het hele toernooi geen enkel breekpunt tegen.

Begu voor eigen publiek

Irina-Camelia Begu veroverde in Boekarest haar vierde WTA-titel en haar eerste op gravel. De lievelinge van het Roemeense publiek was in de finale Julia Görges de baas: 6-3, 7-5.

Begu (WTA-58) had tot dusver alleen op hardcourt toernooien gewonnen. Dat deed ze in Tasjkent (2012), Seoul (2015) en Florianópolis (2016). Op gravel speelde ze voor Boekarest twee finales, die ze (allebei in 2011) verloor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl