De ramen van de teakhouten wagons zijn ingegooid door de vandalen
NOS NieuwsAangepast

Treinwagons Downton Abbey vernield door vandalen

Acht historische treinwagons die ook zijn gebruikt bij de opnames van de Britse dramaserie Downton Abbey zijn verwoest door vandalen. De teakhouten wagons waren voor een historisch festival op het station van de museale spoorlijn North Yorkshire Moors Railway, die door het nationale park in North Yorkshire rijdt.

De vandalen hebben afgelopen nacht de ramen ingeslagen en het meubilair en de wanden in de coupés beschadigd. Een groot deel van het meubilair liep waterschade op toen de daders brandblussers leegspoten in de treinwagons.

Het omvergegooide meubilair in een van de wagons

Het is nog niet bekend hoe groot de schade is, maar het museum schat dat de reparatiekosten ten minste een paar duizend pond zullen zijn. De manager van de historische spoorlijn betwijfelt of de trein dit jaar nog kan rijden. Hij zegt dat het personeel, dat voornamelijk bestaat uit vrijwilligers, erg van streek is.

De trein werd regelmatig gebruikt in Britse films en series. Behalve in Downton Abbey maakte de trein onlangs nog zijn opwachting in de filmversie van de serie Dad's Army.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl