Jeffrey Herlings
NOS SportAangepast

Herlings vierde in MXGP in Tsjechië

Motocrosser Jeffrey Herlings is - na een vijfde en derde plaats in de manches - als vierde geëindigd bij de Grand Prix in het Tsjechische Loket. De Brabander klom in de WK-stand van de vierde naar de derde plaats.

De dagzege ging naar Antonio Cairoli. De Italiaanse leider in de WK-stand won de tweede manche. De eerste werd een prooi voor de Sloveen Tim Gajser.

Beroerd

Herlings beleefde in de eerste manche een beroerde start en wist dat in het verloop van de race slechts voor een deel te herstellen. Hij reed lange tijd op de achtste positie rond, maar in de slotronden slaagde de KTM-coureur, die in die fase de snelste raceronde van allemaal afleverde, er nog in enkele plaatsen op te schuiven.

Ook in de tweede manche moest Herlings het van een inhaalrace hebben. Terwijl Cairoli het gevecht met de opnieuw als een razende vertrokken Gajser in zijn voordeel besliste en vervolgens zijn suprematie demonstreerde, bleef de Nederlandse troef in deze klasse op de zesde stek hangen.

Maar naarmate de tijd vorderde rukte hij alsnog op en wist hij ook Gautier Paulin, zijn Franse concurrent in de strijd om de derde plaats in de WK-stand, te passeren. Glenn Coldenhoff, de tweede Nederlander in het veld, finishte net als in de eerste manche als elfde.

Minimaal

Door de resultaten in Loket verdrong Herlings zijn rivaal Paulin in de WK-stand van de derde plaats, al is het verschil minimaal: 418 om 417 punten.

Cairoli leidt soeverein met 523 punten, op eerbiedige afstand gevolgd door de Belg Clément Desalle met 431 punten.

Herlings vierde in MXGP in Tsjechië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl