Kiki Bertens met de trofee van het toernooi in Gstaad
NOS SportAangepast

Na huilbui dendert Bertens door naar titel in Gstaad

Kiki Bertens heeft het graveltoernooi van Gstaad op haar naam geschreven. De als tweede geplaatste Wateringse, die vorig jaar de finale verloor, won in een wisselvallige partij van Anett Kontaveit uit Estland: 6-4, 3-6, 6-1.

Bertens moest tijdens de partij verschillende keren worden opgepept door coach Raemon Sluiter. Na de gewonnen eerste set bracht een serie missers Bertens behoorlijk uit het evenwicht.

Huilbui

Bij een 2-1 voorsprong in de derde set barstte ze zelfs in huilen uit en Sluiter moest praten als Brugman om de nummer 35 van de wereld bij de les te houden. Na de opbeurende woorden van haar coach toonde Bertens zich vervolgens ongenaakbaar, getuige ook het feit dat ze daarna geen game meer verloor.

Kiki Bertens beleefde een emotionele finale in Gstaad

Zo pakte de 25-jarige tennisster in haar vijfde finale voor de vierde keer de hoofdprijs. De laatste titel voor Bertens was in mei in Nürnberg.

Daarop volgden teleurstellende nederlagen in de tweede ronde van Roland Garros en de eerste ronde van Rosmalen, Mallorca en Wimbledon.

Bertens won in Gstaad ook de finale van het dubbelspel. Samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson klopte ze de Zwitserse Viktorija Golubic en Nina Stojanovic uit Servië: 7-6 (4), 4-6, 10-7.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl