Chris Froome brengt een toost uit in de slotetappe van de Tour de France van 2016.
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

Vanavond krijgt Chris Froome op de Champs-Élysées voor de vierde keer de gele trui omgehangen en heft hij het welbekende glas champagne. Tenminste, als de geletruidrager niets overkomt in de traditioneel kolderieke aanloop naar de binnenstad van Parijs.

Ook bij Sunweb staat de champagne koud om bergkoning Warren Barguil en groenetruidrager Michael Matthews te bejubelen. Maar eerst neemt Matthews het nog op tegen André Greipel, Nacer Bouhanni, Alexander Kristoff, John Degenkolb en natuurlijk Dylan Groenewegen. Zij zijn de beoogde hoofdrolspelers in de meest prestigieuze sprint van de Tour.

De hele etappe is live te zien op NPO 1, NOS.nl en NPO Sport. De afsluitende rit is ook te volgen in een liveblog. Op NPO Radio 1 gaat Radio Tour de France zoals gebruikelijk om 14.00 uur van start.

Facebook Q&A

Op de Facebookpagina van NOS Sport kun je al je vragen stellen aan verslaggevers Steven Dalebout en Gio Lippens. Vanaf 15.15 uur blikken zij terug op de afgelopen Tour in een Q&A vanuit Frankrijk.

Het profiel van de 21ste etappe van de Tour de France

Vanaf zondag strijden de langebaanzwemmers in Boedapest om de wereldtitels. Op de eerste dag hopen Maarten Brzoskowski (400 meter vrije slag) en de 4x100 meter estafetteploegen op een finaleplaats.

De series zijn 's ochtends te zien via de livestream op NOS.nl. Vanaf 17.15 uur kunt u op NOS.nl en NPO 2 inschakelen voor de finales met commentaar van Jeroen Grueter. Oud-zwemmer Johan Kenkhuis zit bij Henry Schut in de studio voor de analyses.

WK zwemmen dagelijks bij de NOS

En er wordt natuurlijk ook weer gevoetbald. Bij het EK voetbal voor vrouwen neemt Schotland het om 18.00 uur in Rotterdam op tegen Portugal. Om 20.45 uur kruisen Engeland en Spanje de degens in Breda. Beide wedstrijden zijn live te zien op NOS.nl en NPO Sport en in samenvatting op NOS.nl.

En dat is nog lang niet alles. Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff zijn in Tsjechië voor de volgende MXGP-race. Beide manches (14.15 en 17.10 uur) zijn te zien via de livestream op NOS.nl.

De uitzendingen van zondag 23 juli

09.30 uur WK zwemmen: de series  NOS.nl
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
14.15 uur  MXGP Grand Prix van Tsjechië NOS.nl
16.35 uur Tour de France etappe 21 (slotrit) NOS.nl en NPO 1    
17.15 uur WK zwemmen met o.a. finale 400 meter vrij (m) en 4x100 meter vrij (m+v) NOS.nl en NPO 2
18.00 uur EK voetbal: Schotland-Portugal NOS.nl en NPO Sport
20.22 uur  De Avondetappe NPO 1 en NOS.nl
20.45 uur EK voetbal: Engeland-Spanje NOS.nl en NPO Sport 
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
23.40 uur Sport in het late Journaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl