NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 23 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, zon maar ook buien, met een kleine kans op onweer. Het wordt 19 tot 21 graden. Morgen vooral in het zuiden regen. In het noorden af en toe zon. Het wordt dan een graad of 19.

Wat heb je gemist?

In Bergen op Zoom is een man om het leven gekomen bij een steekpartij in een woning. Een tweede man raakte zwaargewond. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het incident gebeurde iets na 02.00 uur vannacht. Er werden twee traumahelikopters ingezet. De politie in Bergen op Zoom onderzoekt de toedracht.

De steekpartij gebeurde iets na 02.00 uur in een woning aan de Paracelsuslaan

In de Afghaanse provincie Kandahar zijn zeker zeven buspassagiers die waren ontvoerd gedood. Volgens een regeringswoordvoerder zijn de afgelopen dagen zo'n zestig mensen ontvoerd bij aanvallen op bussen door de Taliban. Twintig passagiers konden ontsnappen. Dertig mensen worden nog vastgehouden.

De VN-Veiligheidsraad vergadert morgen over de oplopende spanningen in Jeruzalem. De spoedzitting is aangevraagd door Zweden, Frankrijk en Egypte. Israël stuurde gisteren extra militairen naar de Westelijke Jordaanoever en deed huiszoeking bij een Palestijn die eerder drie Israëliërs doodstak. In Jeruzalem waren ook gisteren weer ongeregeldheden. In het conflict speelt het plaatsen van metaaldetectors bij de Tempelberg een grote rol.

Palestijnse jongeren op de Westelijke Jordaanoever rennen weg voor een leger-bulldozer

Verder vandaag...

Is er veel sport.

Het is de traditionele champagnerit op de Champs-Élysées in de Tour de France. Het is een van de vele ongeschreven regels in de wielersport: de klassementsmannen houden zich in tijdens deze etappe en de sprinters vechten om de dagzege.

Het profiel van etappe 21, de traditionele slotrit van Montegron naar de Champs-Élysées

Op de Facebookpagina van NOS Sport kun je al je vragen stellen verslaggevers Steven Dalebout en Gio Lippens. Vanaf 15.15 uur blikken zij terug op de afgelopen Tour in een Q&A vanuit Frankrijk.

Vanaf vandaag strijden de langebaanzwemmers in Boedapest om de wereldtitel. Op de eerste dag hopen Maarten Brzoskowski (400 meter vrije slag) en de 4x100 meter estafetteploegen op een finaleplaats.

En dan wordt er natuurlijk ook weer gevoetbald. Bij het EK voetbal neemt Schotland het om 18.00 uur in Rotterdam op tegen Portugal. Om 20.45 uur kruisen Engeland en Spanje de degens in Breda.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl