NOS NieuwsAangepast

Chinese missen op leeftijd vieren hun rimpels met bikinifestival

Heel strak zitten ze niet meer in hun vel, de deelneemsters aan deze missverkiezing in China. Desondanks stralen de oudere dames terwijl ze door de jury worden beoordeeld op het bikinifestival in Tianjin.

Overigens dragen ze niet alleen een bikini of badpak. Ze krijgen ook punten voor hun uitstraling in traditionele dracht en avondjurk.

  • Reuters
  • Reuters
  • Reuters
  • Reuters

Het doel van de organisatoren van het feest, is ouderen stimuleren lichamelijk en geestelijk gezond te blijven. De groep ouderen in China groeit snel. Volgens een schatting van de VN is in 2050 zo'n 44 procent van de bevolking ouder dan 65 jaar.

"Door de eenkindpolitiek is de groep ouderen in China in verhouding heel groot", zegt correspondent Marieke de Vries. "Ze zijn nu als een gek bejaardenhuizen aan het bouwen. Maar het is zeer de vraag of ze daar wel op tijd mee zijn."

De oudste deelnemer is Ma Jing (78). Ze heeft kanker gehad. "Ik ben erg dankbaar. Het feit dat ik op mijn leeftijd hier kan meedoen in een bikini, betekent dat ik geestelijk en lichamelijk fit ben."

Ma Jing (78)

In een bikini naar het strand gaan is overigens in China helemaal niet zo vanzelfsprekend, zegt correspondent De Vries. "Veel Chinezen doen dat liever 's avonds dan overdag in de volle zon, want een witte huid geldt hier nog altijd als een statussymbool."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl