Tenniscoach Mark de J. in de rechtbank
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Ruim dertig tips voor onschuld moordverdachte Mark de J.

Tot nu toe zijn ruim dertig tips binnengekomen bij het onderzoeksbureau dat probeert de onschuld van Mark de J. aan te tonen. De J., de voormalig coach van tennisser Robin Haase, wordt verdacht van de moord op zakenman Koen Everink.

Gisteravond ging een website online waar informatie over de zaak kan worden achtergelaten. Voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de dader heeft de familie van de verdachte tenniscoach 40.000 euro uitgeloofd.

Ontvoerd

De J. ontkent dat hij de moord heeft gepleegd en zegt dat die het werk is van anderen, die hem op de avond van het misdrijf zouden hebben ontvoerd. Volgens zijn advocaat Bob Kaarls wordt dit ondersteund door de vondst van onbekend dna-materiaal op het lichaam van Everink, op handdoeken in zijn huis en in de auto van Mark de J.

Kaarls gaat de rechtbank tijdens de volgende zitting opnieuw vragen aanvullend onderzoek naar deze sporen te doen. Tot nu toe heeft de rechtbank dat geweigerd. Om die reden legde De J.'s vorige advocaat Pieter Hoogendam in mei de verdediging neer.

RTV Utrecht schrijft dat volgens het OM alles in de richting van De J. wijst. Hij was als laatste bij Everink thuis, het bloed van Everink is in zijn auto gevonden en De J. had een forse schuld bij de zakenman van bijna 28.000 euro.

Advertentie via Ster.nl