NOS SportAangepast

Bolt gaat de stadions, de wedstrijden en de fans missen

Bolt: blij en verdrietig dat het straks voorbij is

De tijd dringt. De afscheidstournee van Usain Bolt nadert het einde. Vrijdagavond won hij zijn laatste wedstrijd in de Diamond League in Monaco.

Zijn verschijning zorgt, zoals altijd, voor een uitbundige stemming in het stadion. Over twee weken neemt hij in Londen afscheid van de atletiekbaan. "Enerzijds ben ik blij dat het einde nadert, anderzijds ben ik verdrietig dat het straks voorbij is."

Stralend middelpunt

Usain Bolt heeft veel te danken aan atletiek en andersom is dat evenzeer het geval. De 30-jarige Jamaicaan zette jarenlang stadions op zijn kop, met zijn snelle sprints en met zijn enorme gevoel voor show. Waar hij kwam, vormde hij het stralende middelpunt.

"Ik ga het missen. De wedstrijden, de atletiekbaan, de stadions en de fans", gaf hij in gesprek met de NOS in Monaco aan.

Bolt sprint naar zege in Monaco

Acht olympische titels en elf wereldtitels staan er achter zijn naam. Daar moeten begin augustus in Londen nog twee wereldtitels bij komen, als de sprinter zich meldt voor de 100 en de 4x100 meter. Daarna is het voorbij.

"Ik heb in de atletieksport alles gedaan wat ik kon doen. Ik heb gemengde gevoelens bij mijn afscheid. De wedstrijden en de sfeer in de stadions zorgen altijd weer voor een geweldig gevoel", kijkt hij in Monaco vooruit naar zijn laatste kunstje.

Zijn afscheid wordt een groot feest in Londen, dat weet hij zeker. ''In 2012 was het bij de Spelen al geweldig. Dit WK wordt ook super."

Onder de 10 seconden

En Bolt arriveert er met een goed gevoel. In Monaco duikt hij dit seizoen voor het eerst onder de 10 seconden: 9,95. "Dat laat zien dat ik op de goede weg ben. Ik ben blij met deze tijd. Ik werk er continu aan om beter te worden. Er kunnen nog wat zaken beter. Daar focus ik me nu op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl