Linkin Park in de Ziggo Dome
NOS NieuwsAangepast

Linkin Park schrapt tournee na dood Chester Bennington

De wereldtournee van Linkin Park is na de dood van voorman Chester Bennington afgelast. De Amerikaanse rockband zou eigenlijk vanaf donderdag door de Verenigde Staten reizen.

"We zijn geschokt door het overlijden van Chester Bennington", zegt concertorganisator Live Nation. "De Noord-Amerikaanse One More Light Tour van Linkin Park is afgelast. Onze gedachten gaan uit naar alle betrokkenen."

De wereldtournee bracht Linkin Park in juni nog naar Nederland. Tijdens het uitverkochte concert in de Ziggo Dome in Amsterdam maakte 3FM-fotograaf Ben Houdijk een foto die na de dood van Bennington door de band werd gedeeld. Daar kwamen miljoenen reacties op.

Chester Bennington in een zee van lichtjes

Bennington pleegde donderdag zelfmoord. Hij was goed bevriend met grunge-icoon Chris Cornell, die zich in mei van het leven beroofde. Donderdag zou de 53ste verjaardag van Cornell zijn geweest. "Dat is echt geen toeval, dat moet een bepaalde connectie met elkaar hebben", zei popjournalist Atze de Vrieze van 3VOOR12 eerder deze week. "Die connectie tussen hen was echt voelbaar."

Chester Bennington werd 41 jaar. Hij laat zes kinderen achter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl