Sifan Hassan
NOS SportAangepast

Persoonlijk record Hassan op 800 meter in Monaco

Sifan Hassan is in vorm voor de WK in Londen, begin augustus. De Nederlandse atlete werkte vrijdagavond bij de Diamond League in Monaco een voortreffelijke laatste test af.

Op de 800 meter liep de specialiste van de 1.500 meter naar de vierde plaats in 1.56,81. Daarmee dook ze dik onder haar persoonlijke toptijd van 1.58,13. Caster Semenya won in 1.55,27, de beste tijd van dit jaar.

Sifan Hassan loopt in Monaco een sterke 800 meter

Hassan voert dit jaar de wereldranglijst op de 1.500 meter aan. In Londen is ze over drie weken de favoriete voor de wereldtitel op die afstand. In Monaco werkte ze aan haar snelheid.

Achteraan

Hassan begon achter in het sterke deelnemersveld. Ze vond wel weer aansluiting, maar dat kostte haar kracht.

De Nederlandse deed niet mee om de zege, ondanks haar goede slotronde. Olympisch kampioene Semenya won het duel om de eerste plaats van de Keniaanse Francine Niyonsaba. Hassan knokte zich naar de vierde plaats in een pr.

Lasitskene opnieuw ruim over 2 meter

Marija Lasitskene bevestigde nogmaals dat ze grote favoriete is voor de wereldtitel bij het hoogspringen. De Russische, die in Londen onder neutrale vlag aan de WK deelneemt, ging over 2,05 meter. Drie pogingen op 2,08 mislukten.

In Lausanne kwam de wereldkampioene van 2015 onlangs al tot een hoogte van 2,06 meter. In Monaco volgde concurrentie op grote afstand. Joelija Levtsjenko (Oekraïne) en de Amerikaanse Vashti Cunnigham haalden 1,97 en werden respectievelijk tweede en derde.

De 200 meter bij de vrouwen was voor Marie-Josée Ta Lou. De sprintster uit Ivoorkust had amper tegenstand en won in 22,25 seconden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl