In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Kans op vertraging bij A28 na start werkzaamheden

Automobilisten op de A28 tussen Groningen-Zuid en viaduct De Punt moeten vanaf vanavond rekening houden met vertraging. Rijkswaterstaat is tot en met begin oktober bezig met onderhoud.

Door het intensieve gebruik van de weg is het nodig om het asfalt te vervangen. Ook wordt de waterafvoer verbeterd en de voegen in de weg bij bruggen en viaducten worden hersteld.

Versmalde rijstroken

RTV Noord schrijft dat tijdens de werkzaamheden in beide richtingen twee rijstroken open zijn. Deze zijn versmald, daarom geldt er een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

De oprit Groningen-Zuid en de afrit Haren zijn vanavond voor het eerst tussen 22.00 uur en 02.00 uur afgesloten voor verkeer. Ook op een aantal andere momenten - vooral 's avonds en 's nachts - zijn er tijdelijke afsluitingen van op- en afritten op de A28.

Utrecht

Ook bij Utrecht wordt dit weekend op de A28 gewerkt aan de asfaltlaag. De weg is tussen knooppunt Rijnsweerd en de afrit Den Dolder dit weekend in beide richtingen afgesloten.

De wegwerkzaamheden zijn vanavond om 20.00 uur begonnen. Maandagochtend gaat de snelweg weer open. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van een halfuur.

Advertentie via Ster.nl