Ilie Nastase gaat tekeer tegen een ITF-official tijdens het Fed Cup-duel met Groot-Brittannië
NOS SportAangepast

Tennisfederatie schorst Nastase tot 2021 na wangedrag

De Roemeense tennislegende Ilie Nastase mag tot 2021 geen officiële functie vervullen bij toernooien van de internationale tennisfederatie ITF. De eerste twee jaar van die schorsing (tot 2019) is hij zelfs helemaal niet welkom bij ITF-toernooien.

Aanleiding is het wangedrag van de 71-jarige Nastase tijdens het Fed Cup-duel tussen Roemenië en Groot-Brittannië in april.

Nastase, captain van het Roemeense Fed Cup-team, schold de scheidsrechter uit en beledigde de Britse speelster Johanna Konta. Na twee waarschuwingen van de umpire moest Nastase het stadion verlaten.

Captain Nastase naar de tribune gestuurd bij Fed Cup

Tijdens een persconferentie rond het Fed Cup-duel had Nastase zich ook ongepast uitgelaten. Zo vroeg hij zich af of de huidskleur van de ongeboren baby van Serena Williams "chocolade met melk" zou zijn. Aan de Britse Fed Cup-captain Anne Keothavong vroeg hij voor de ogen van de pers het nummer van haar hotelkamer.

Nastase, die door de ITF al voorlopig was geschorst, moet ook een boete betalen van 10.000 dollar en is tot 2019 niet welkom bij ITF-toernooien.

De vroegere winnaar van de US Open (1972) en Roland Garros (1973) bood een week na zijn misdragingen zijn excuses aan. "Ik verdedig mijn woorden niet, maar ik verzeker je dat ik dit deed in het belang van het Roemeense team en het Roemeense tennis."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl