Sharon van Rouwendaal in actie op de 25 kilometer open water
NOS SportAangepast

Van Rouwendaal zwemt 'lachend' naar WK-zilver op 25 km

Sharon van Rouwendaal heeft de zilveren medaille gewonnen op de 25 kilometer bij de WK zwemmen open water. In Hongarije moest ze de Braziliaanse Ana Marcela Cunha voor laten gaan.

"Ik kwam hier eigenlijk om uit te zwemmen. Maar toen haalden de mannen ons in en besloot ik met m'n impulsieve gedrag erachteraan te gaan. Ineens lag ik voorop", aldus een verbaasde Van Rouwendaal.

Eindsprint

Van Rouwendaal vocht voorin een duel uit met de Italiaanse Arianna Bridi en Cunha. In de eindsprint kon de Nederlandse het net niet bolwerken tegen Cunha. Bridi finishte als derde. Van Rouwendaal: "Ik weet dat Cunha sterker is in de eindsprint en meer ervaring heeft. Ik heb alles gegeven. Ik vind het leuk voor haar, ik kan het goed met haar vinden."

Van Rouwendaal: zilver maakt WK helemaal goed

Eerder op dit WK greep Van Rouwendaal op de vijf kilometer net naast de medailles, ze werd vierde. Op de tien kilometer, de enige olympische afstand, kwam ze niet verder dan de zestiende plaats. De 23-jarige zwemster veroverde vorig jaar in Rio de Janeiro goud op die afstand. Ze debuteerde dit WK op de 25 kilometer.

"Ik vond het erg leuk. Moest zelfs lachen onderweg. Onderweg heb ik nog een keer in de camera gelachen om mijn ouders duidelijk te maken dat alles goed ging. Een paar kilometer voor het einde was mij een verrassing beloofd: ik kreeg een chocolaatje. Die smaak heb ik nog wel even in mijn mond gehad."

De zilveren plak vergoedt veel voor Van Rouwendaal, die in de aanloop naar dit WK nogal wat problemen te verduren kreeg. Ze liep een brandwond op en kreeg te maken met de ziekte van Pfeiffer.

"Ik ben ontzettend blij nu. En moe. Nu ga ik eerst zes weken op vakantie." Schouten negende In de mannenwedstrijd eindige Marcel Schouten als negende. Hij moest ruim twee minuten toegeven op de winnaar, de Fransman Axel Raymond.

Van Rouwendaal zwemt naar WK-zilver

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl