Jamaica en Mexico naar halve finales Gold Cup

In navolging Costa Rica en de Verenigde Staten hebben Jamaica en Mexico zich geplaatst voor de halve finales van de Gold Cup. Jamaica klopte in de kwartfinales Canada met 2-1, Mexico was met 1-0 te sterk voor Honduras.

De Jamaicanen bejubelen Shaun Francis na diens openingstreffer tegen Canada.

De Jamaicanen, twee jaar geleden nog verliezend finalist, versloegen Canada met 2-1. Shaun Francis zorgde voor een vroege voorsprong voor Jamaica, dat kort na rust op rozen leken te zitten toen Romario Williams met een fraaie knal in de verre hoek de voorsprong verdubbelde.

Na een uur zorgde Junior Hoilett nog wel voor de aansluitingstreffer, maar in het restant bleek de uitblinkende doelman Andre Blake keer op keer een sta-in-de-weg voor de Canadezen.

Magere zege Mexico

Mexico, met zeven titels recordkampioen in het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika, had het in Glendale niet eenvoudig tegen Honduras, maar won wel: 1-0.

De Mexicanen kenden een bliksemstart dankzij Rodolfo Pizarro, die al in de vierde minuut van dichtbij doel trof. Dat bleek uiteindelijk voldoende voor de titelverdediger, al kwam Honduras in blessuretijd nog akelig dicht bij de gelijkmaker.

Laatste vier

Donderdag schaarden Costa Rica en gastland de Verenigde Staten zich al bij de laatste vier. Costa Rica won met 1-0 van Panama, de VS versloeg El Salvador met 2-0.

In de nacht van zaterdag op zondag spelen Costa Rica en de VS tegen elkaar om een plek in de finale. Zondag zijn Jamaica en Mexico aan de beurt.