Het Nederlands vrouwenelftal voorafgaand aan het eerste EK-duel
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

Met wielrennen, voetbal en waterpolo is het vandaag een drukke sportdag bij de NOS. Op het programma: La Course én etappe 18 in de Tour de France, Nederland-Denemarken op het EK voetbal voor vrouwen en de waterpolosters spelen op de WK hun groepswedstrijd tegen gastland Hongarije.

Het Nederlands vrouwenelftal speelt om 20.45 uur in Rotterdam de tweede groepswedstrijd op het EK. Tegenstander is Denemarken. Vanaf 20.30 uur begint de uitzending op NPO 1, NPO Sport en NOS.nl. Op de website kan de wedstrijd ook worden gevolgd in een liveblog.

Nederland-Denemarken: live bij de NOS

Op televisie zijn de oud-internationals Anouk Hoogendijk en Manon Melis de analisten, voormalig Oranje-captain Daphne Koster schuift aan in Langs de Lijn En Omstreken (vanaf 20.30 uur op NPO Radio 1) om over de wedstrijd te praten. Het duel tussen Noorwegen en België (18.00 uur) is op NPO Sport te zien.

Tour de France en La Course

In de Tour de France staat etappe 18 op het programma. Maar voordat die rit begint, rijden de wielrensters La Course. De eerste edities werden nog verreden op de slotdag van de Tour, dit jaar staan er twee etappes op het programma.

De vrouwen werken eerst een bergrit af, van Briançon naar de top van de Col d'Izoard, en over volgt nog een achtervolging in Marseille. De rit naar de Col d'Izoard is vanaf 10.00 uur live te zien op NPO 1, NPO Sport en NOS.nl.

La Course live te zien bij de NOS

Net als de vrouwen rijden ook de mannen naar de top van de Col d'Izoard. De rit van 179,5 kilometer is vanaf de start om 12.40 uur te zien op NPO 1. Een ruime samenvatting van de etappe is 's avonds te zien in het Tourjournaal, vanaf 19.25 uur op NPO 3.

Ook in De Avondetappe, die vanwege het EK voetbal vandaag pas om 22.55 uur begint, wordt de achttiende rit besproken. De gasten aan tafel zijn het journalistenpaar Sacha de Boer en Rick Nieman, oud-wielrenner Henk Lubberding en wielerjournalist Thijs Zonneveld.

De etappe is, zoals elke dag, ook live te volgen in een blog en in Radio Tour de France, vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1.

Het profiel van etappe 18, een rit van ​Briançon naar Izoard

De Nederlandse waterpolosters spelen om 20.10 uur hun laatste groepswedstrijd tegen gastland Hongarije op de WK waterpolo. Inzet van het duel, live te volgen via NOS.nl met commentaar van Erik van Dijk en oud-international Iefke van Belkum, is groepswinst. De nummer één stoot direct door tot de kwartfinales en ontloopt een tussenronde.

De uitzendingen van donderdag 20 juli

Tijd Uitzending Waar?
10.00 uur La Course NPO 1, NPO Sport en NOS.nl
12.40 uur Tour de France NPO 1, NPO Sport en NOS.nl
13.10 uur Lunchjournaal NPO 2
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
18.00 uur EK voetbal: Noorwegen-België NPO Sport en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
19.25 uur Tourjournaal NPO 3 en NOS.nl
20.10 uur WK waterpolo: Nederland-Hongarije NOS.nl
20.30 uur EK voetbal: Nederland-Denemarken    NPO 1, NPO Sport en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2
22.55 uur De Avondetappe NPO 1 en NOS.nl
23.50 uur Journaal met sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl