Tappunt voor water op route tweede Vierdaagsedag
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Ruim 1500 uitvallers op tweede, hete Vierdaagsedag

Iets minder dan 40.000 wandelaars hebben de tweede dag van de Vierdaagse uitgelopen. 39.719 deelnemers kwamen na een hete wandeling over de finish op de Wedren in Nijmegen. 1525 lopers hielden het voor gezien - 3,7 procent van de starters op Roze Woensdag.

Ambulances hebben negen wandelaars naar het ziekenhuis gebracht, meldt Omroep Gelderland. Bij de meldkamer kwamen 32 meldingen binnen over wandelaars die onwel waren geworden. Daarmee was het voor de ambulancedienst een normale tweede Vierdaagsedag, zegt het hoofd van de meldkamer Mark de Laat.

Het was heel warm op deze tropische dag. De organisatie waarschuwde gisteren al: vergeet je niet in te smeren en drink genoeg water. Ook werd aangeraden een hoofddeksel te dragen. Dat gebeurde genoeg:

De wandelaars moeten de komende dagen nog 60 tot 100 kilometer lopen, afhankelijk van hun leeftijd en geslacht.

Elke dag staat een andere plaats in de omgeving van Nijmegen centraal. Donderdag is het de dag van Groesbeek met een heuvelachtige route. Het toppunt van de route is de Zevenheuvelenweg, die loopt over vier heuvels.

Halverwege de Zevenheuvelenweg zullen de militairen in uniform stoppen om een eerbetoon te brengen bij de Canadese militaire begraafplaats.

Advertentie via Ster.nl