Een bekend shot van afgelopen seizoen: Maduro op de Groningse bank
NOS VoetbalAangepast

Maduro kiest voor avontuur bij Omonia Nicosia

Hedwiges Maduro zet zijn carrière voort bij Omonia Nicosia. De 32-jarige mandekker die bij FC Groningen op een zijspoor was beland, is woensdag op het vliegtuig gestapt voor een nieuw avontuur op Cyprus. Donderdag is de medische keuring, waarna Maduro een contract zal ondertekenen bij 24-voudig landskampioen AC Omonia Nicosia.

"Ik wilde nog een keer op avontuur. Ik ben nu 32 jaar en wilde weer lekker voetballen. Ik heb contact gehad met Boy Waterman (doelman van Apoel Nicosia en oud-teamgenoot in Jong Oranje, red.) en met hem gepraat over het leven op Cyprus. Het is een mooi land."

Maduro stroomde in 2004 door vanuit de Ajax-jeugdopleiding en debuteerde onder Ronald Koeman in het eerste elftal. Diezelfde Koeman haalde hem in 2008 naar Valencia, waar hij vier jaar onder contract zou staan.

In zijn jongere jaren in het shirt van Ajax

Via Sevilla en het Griekse PAOK Saloniki kwam Maduro, toen 29, in 2015 bij FC Groningen terecht. In zijn eerste seizoen speelde hij nagenoeg alles onder trainer Erwin van de Looi, maar met de komst van Ernest Faber als nieuwe hoofdtrainer veranderde alles voor Maduro.

Zijn tweede seizoen in Groningen zat Maduro vooral op de bank, met als gevolg dat hij nu de club de rug toekeert. "Dit was het slechtste jaar in mijn hele carrière. Je ziet vaker dat het voor voetballers lastig is om terug te keren in de eredivisie. Dat heeft misschien met respect of een vorm van hiërarchie te maken."

De komst van Maduro staat al aangekondigd op de website van Omonia. Ook Piet Velthuizen zou volgens ingewijden zijn loopbaan voortzetten bij die club, maar dat nieuws wordt nog niet officieel gemeld door de Cyprioten. Naar verluidt is de oud-doelman van Vitesse al wel gekeurd en hebben Velthuizen en Omonia al overeenstemming bereikt.

"Ik weet niet precies hoe het zit, maar volgens mij speel ik hier komend seizoen samen met Piet. Dan gaan we voor Europees voetbal, want dat is de doelstelling van deze club. Dat is de prikkel die ik nodig heb", aldus Maduro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl