NOS SportAangepast

Afscheidstournee 'Lightning Bolt' nadert climax in Monaco

Het is aftellen naar de WK atletiek, begin augustus in Londen. En dus ook aftellen naar het afscheid van een van de grootste atleten ooit: Usain Bolt. Bij de Diamond League-wedstrijden in Monaco laat hij zich voor de laatste keer zien voor de WK.

Usain Bolt, vrolijk als altijd

Ontspannen als altijd schoof Bolt, met een pet op en gehuld in een shirt met een afbeelding van zichzelf, aan bij de persconferentie voorafgaand aan de race van donderdag in Monaco.

De meeste vragen gingen over zijn rugproblemen. Na zijn optreden drie weken terug in Ostrava had Bolt last van een stijve rug. De Duitse sportarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt moest eraan te pas komen om hem op te lappen.

"Mijn rug was niet perfect, maar ik kon wel trainen. Het gaat nu al een stuk beter. Over twee weken moet ik in orde zijn", vertelde de Jamaicaan. "De dokter maakt zich geen zorgen, de sportarts maakt zich geen zorgen en ik dus ook niet."

Usain Bolt groet het publiek in Ostrava

De topsprinter bevestigde dat hij in Londen alleen de 100 meter en 4x100 meter loopt. Over zijn doel op de WK was hij duidelijk: "Ik wil gewoon winnen en domineren. Dat is altijd mijn doel geweest."

Bolt neemt straks afscheid zonder ooit tegen Wayde van Niekerk te hebben gelopen. De Zuid-Afrikaanse topsprinter, olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de 400 meter, liep dit jaar op de 100 meter 9,94. Bolt kwam nog niet verder dan 10,03.

De journalisten vroegen Bolt of hij het niet jammer vindt dat hij nooit tegen de 25-jarige Van Niekerk heeft gestreden. "Ik zou willen dat ik hem eerder was tegengekomen in mijn carrière", zei Bolt.

"Of ik bang voor hem ben? Absoluut niet. Jullie kennen me: ik ben nooit bang, leef van competitie. Maar ik denk dat hij een van de beste sprinters is op dit moment", aldus Bolt.

En zo nadert de afscheidstournee van 'Lightning Bolt' zijn climax. "Elke race dit seizoen is emotioneel. Dat zal hier in Monaco niet anders zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl