Ari in actie voor Lokomotiv Moskou
NOS VoetbalAangepast

Oud-AZ-speler Ari dingt naar Russisch staatsburgerschap

Ari staat op het punt Rus te worden. De Braziliaan, die tussen 2007 en 2010 56 competitiewedstrijden voor AZ speelde, heeft in ieder geval de vereiste papieren voor het staatsburgerschap bij de Russische autoriteiten ingeleverd.

De 31-jarige Ariclenes da Silva Ferreira verruilde in 2010 Alkmaar voor Moskou, waar hij in dienst trad van Spartak. Vanaf 2013 voetbalde de aanvaller een aantal seizoenen bij FC Krasnodar. Sinds begin dit jaar is hij uitgeleend aan Lokomotiv Moskou.

Wisseling van nationaliteit maakt voor Ari, die in het verleden wel heeft meegetraind met het Braziliaanse elftal maar nooit voor zijn geboorteland is uitgekomen, de weg vrij voor een optreden in het nationale elftal van Rusland. Daar wordt volgend jaar het WK voetbal gehouden.

De sinds enkele jaren met een Russin getrouwde Ari zou met een nieuwe nationaliteit in de voetsporen treden van zijn (ex-)landgenoot Guilherme en de in Duitsland opgegroeide Roman Neustaedter. De doelman en de verdedigende middenvelder behoorden beiden tot de Russische selectie voor het EK van 2016 en hebben ook allebei al enkele interlands voor hun nieuwe 'vaderland' op hun naam staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl