NOS SportAangepast

Net geen WK-medaille voor Van Rouwendaal op 5 kilometer

Sharon van Rouwendaal is bij de WK zwemmen in Hongarije net naast het podium geëindigd op de 5 kilometer open water. De 23-jarige zwemster tikte in de eindsprint om het brons een fractie later aan dan de Braziliaanse Ana Marcela Cunha.

Net geen WK-medaille voor Van Rouwendaal

Daarvoor waren de Amerikaanse Ashley Twichell (goud) en de Française Aurélie Muller (zilver) al gefinisht. Van Rouwendaal, die twee jaar geleden ook als vierde eindigde, lag vanaf de start vooraan en kon lang mee met Twichell en Muller, die de hele race aan kop zwommen.

Eindsprint

De olympisch kampioene op de 10 kilometer, die zondag zestiende werd op die door Muller gewonnen afstand, zakte in de laatste kilometer wat terug, maar herstelde zich toch nog om in de slotfase mee te kunnen doen om de medailles.

In de strijd om de derde plaats met Cunha timede Van Rouwendaal verkeerd, waardoor de Braziliaanse net iets eerder aantikte. Van Rouwendaal, die in aanloop naar de WK kampte met de ziekte van Pfeiffer, zwemt vrijdag ook nog de 25 kilometer.

Van Rouwendaal: ik heb nooit geluk

"Ik had echt het gevoel dat we tegelijk aantikten", vertelde Van Rouwendaal na de race. "Helaas was zij toch iets sneller, maar mijn race was heel goed. Ik heb gecontroleerd gezwommen en dan is het balen dat je net vierde wordt."

Van Rouwendaal: "Het was voor mij ook een heel langzame race. Dat laatste stukje, als je moet versnellen, daar ben ik nu nog iets te onervaren in. Ik heb ook nooit geluk, behalve toen bij de Olympische Spelen..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl