De nieuwe Ajax-aanvoerder Joël Veltman treurt als Lyon scoort

Lyon met Tete te sterk voor Ajax

Acht dagen voor de eerste wedstrijd tegen OGC Nice in de voorronde van de Champions League heeft Ajax een oefenduel met Olympique Lyonnais, met ex-Ajacied Kenny Tete in de basis, verloren. In het Stade Pierre-Rajon in Bourgoin-Jallieu, 50 kilometer van Lyon, wonnen de Fransen met 2-0.

In de 12de minuut kwam Ajax op achterstand toen Nick Viergever een voorzet van Nabir Fekir in eigen doel werkte. Memphis Depay was met een vrije trap dicht bij de 2-0, maar doelman Benjamin van Leer tikte de inzet fraai over het doel.

Twee keer de lat

Lyon raakte via Fekir en Clément Grenier ook nog twee keer de lat en Ajax stelde daar weinig tegenover. Het voornaamste wapenfeit van de ploeg van Marcel Keizer was een schot van afstand van Hakim Ziyech in de tweede helft, maar doelman Anthony Lopes redde bekwaam.

Kenny Tete in duel met Hakim Ziyech

Amine Gouiri vond in de in 77ste minuut wel het net. Hij stond volkomen vrij en kon van dichtbij de 2-0 intikken. Depay en Tete waren toen al naar de kant gehaald door Lyon-trainer Bruno Génésio.

B-team gelijk tegen Lyon

Eerder op dinsdag speelde een B-team van Ajax met 2-2 gelijk tegen de beloften van Lyon. Klaas-Jan Huntelaar was aanvoerder en Vaclav Cerny en Frenkie de Jong maakten de goals.

Op 26 juli speelt Ajax in Nice de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De return is op 2 augustus in Amsterdam.