Joey van Etten
NOS SportAangepast

Van Etten en Van Duijn in achterhoede in WK-finale

Schoonspringers Joey van Etten en Celine van Duijn hebben zich op de WK in Boedapest bij de gemengde teams niet kunnen mengen in de strijd om de medailles. Ze eindigden als vijftiende. Het WK-goud ging naar Mathieu Rosset en Laura Marino uit Frankrijk.

De wedstrijd voor gemengde teams stond voor de tweede keer op de WK-rol. Elke schoonspringer kwam drie keer in actie. De één sprong twee keer van de toren en één keer van de 3-meterplank, de ander een keer van de toren en tweemaal van de 3-meterplank.

Van Etten en Van Duijn kregen 299,40 punten en hielden maar vier teams achter zich. Van Duijn strandde eerder op de dag al in de kwalificatie van het torenspringen. Ze werd achttiende.

Geen WK-finale voor synchroontweeling

Synchroonzwemsters Bregje en Noortje de Brouwer werden uitgeschakeld in de voorronde van de vrije routine voor duetten. Eerder deze WK was de voorronde van de technische routine ook al het eindstation.

Bregje en Noortje De Brouwer

De 18-jarige tweelingzusjes uit Goirle, die hun debuut op een internationaal titeltoernooi maakten, kwamen als eerste in actie. Met een totaalscore van 80.200 punten eindigden ze als achttiende. De beste twaalf bereikten de finale.

Eerder op de dag veroverde de Russische ploeg voor de zesde keer de wereldtitel in de technische oefening. Ook bij de solo's en de duetten had Rusland al goud gewonnen in de technische routine.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl