Joe Hart in het shirt van Engeland
NOS VoetbalAangepast

Manchester City verhuurt keeper Hart aan West Ham

Doelman Joe Hart wordt opnieuw verhuurd door Manchester City, ditmaal aan West Ham United. Vorig seizoen keepte de 30-jarige doelman van het Engelse elftal nog bij Torino in de Serie A.

"Het is belangrijk voor mij om te spelen en de mogelijkheid om voor deze grote club uit te komen in de Premier League is fantastisch", aldus Hart. "Ik had het naar mijn zin bij Torino in de Serie A, maar kijk uit naar mijn terugkeer in deze fantastische competitie."

Een duikende Joe Hart in het shirt van Torino

Hart werd maandag medisch gekeurd en sloot dinsdag aan op het trainingskamp in Oostenrijk, waar de selectie van trainer Slaven Bilic verblijft. Daar komt Hart een oude bekende tegen: de Argentijn Pablo Zabaleta werd deze zomer door West Ham aangetrokken van Mancester City. De verdediger speelde acht seizoenen samen met Hart bij de club uit Manchester.

Concurrentie bij City

Hart werd in 2006 overgenomen van Shrewsbury Town voor 100.000 pond. Hij maakte samen met de Belgische aanvoerder Vincent Kompany de opmars van City naar de top van Engeland mee met twee Premier League-titels (2012, 2014) als hoogtepunt.

Bij City is de concurrentie onder de lat momenteel hevig. Vorig seizoen stonden de Chileen Claudio Bravo (22 competitieduels) en de Argentijn Willy Caballero (17 duels) onder de lat bij de ploeg van trainer Pep Guardiola. Daar kwam in juni een Braziliaan bij. City nam Ederson Moraes voor 40 miljoen euro over van Benfica.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl