De politie doet onderzoek op de plaats van het ongeluk
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Automobilist meldt zich na dodelijk ongeluk wielrenner Hulst

De automobilist die afgelopen zondag betrokken was bij het dodelijke ongeluk met een wielrenner in Hulst, heeft zich gemeld bij de politie. Dat meldt Omroep Zeeland. Een 64-jarige wielrenner uit België kwam bij de aanrijding om het leven.

Na het ongeluk reed de bestuurder door. De politie deed daarop een oproep aan hem om zich te melden. Volgens een woordvoerder heeft de man vandaag gebeld met een van de politiebureaus in de regio. Binnenkort volgt er een uitgebreid gesprek met hem.

Dat gesprek moet meer duidelijkheid geven over wat er nu precies gebeurd is. De politie houdt er rekening mee dat de wielrenner mogelijk onwel geworden is. Er wordt daarom ook sectie verricht op zijn lichaam.

Een dag na het ongeluk kwam er opnieuw een wielrenner om het leven in Hulst. Een fietser van 60 werd aangereden door een dronken automobilist zonder rijbewijs. Hij overleefde het ongeluk niet.

Vanmorgen kwam er ook in Abbenes, in Noord-Holland, een wielrenner om het leven. Een 77-jarige man uit Hillegom kwam met zijn fiets ten val en werd geraakt door een vuilniswagen. De renner was op slag dood.

Advertentie via Ster.nl