Duitsland en Zweden scoren niet, opleving Italië komt te laat

Duitsland en Zweden komen niet tot scoren in Breda

Grootmachten Duitsland en Zweden hebben in hun openingsduel op het EK vrouwenvoetbal teleurgesteld. Hun treffen in Breda bleef doelpuntloos.

Beide landen kregen in het goedgevulde stadion van NAC voldoende kansen op een doelpunt, maar de afronding liet nogal te wensen over. De Zweedse keepster Hedvig Lindahl was bovendien in prima vorm.

Titelverdediger Duitsland en Zweden speelden vorig jaar in Rio de Olympische finale. Duitsland won toen met 2-1 en pakte het goud. De Duitse ploeg is achtvoudig Europees kampioen en kan dit EK de zevende titel op rij pakken.

De speelsters van Rusland vieren feest na de 1-0

In het andere duel in groep B, eerder op de avond, wonnen de Russische voetbalsters hun eerste duel. In Rotterdam werd Italië met 2-1 verslagen.

De Russinnen waren in het eerste half uur twee keer trefzeker en pas in de slotfase deden de Italiaansen wat terug. Al in de negende minuut opende aanvalster Elena Danilova voor Rusland de score. Elena Morozova verdubbelde in de 26ste minuut de voorsprong.

Rusland verrast op Het Kasteel met zege op Italië

EK-finalist

Italië, in 1993 en 1997 verliezend EK-finalist, maakte via Ilaria Mauro pas in de 89ste minuut de aansluitingstreffer. Kort daarna was het weer raak, maar dat Italiaanse doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Het Kasteel was nagenoeg leeg bij Italië-Rusland

In blessuretijd was Italië nog erg dicht bij de 2-2, maar op wonderbaarlijke wijze rolde de bal langs de doellijn in plaats van eroverheen. De Russinnen konden de bal wegwerken en stelden zo de zege veilig.

Vervolg

Een vervolg in het toernooi lijkt ook direct ver weg voor Italië, dat vrijdag het sterke Duitsland treft. Bij de laatste twee deelnames van Italië, in 2009 en 2013, was Duitsland beide keren te sterk in de kwartfinales.