Oranje glundert na winst en bezoek van de koning

ANP

De Nederlandse voetbalvrouwen kunnen hun geluk niet op na de best denkbare start van het EK. "We hebben laten zien wat we waard zijn", zei een trotse bondscoach Sarina Wiegman na de 1-0 zege op Noorwegen in Utrecht.

"Het is heel mooi dat we dit ook met goed voetbal hebben kunnen laten zien. Het was een goede wedstrijd", aldus Wiegman, die niet wenste te klagen over het flinke aantal gemiste kansen van Oranje. Met name spits Vivianne Miedema hielp een handvol goede mogelijkheden om zeep.

Geen verwijt

"Ik verwijt mijn ploeg helemaal niets, maar het was makkelijker geweest als we de tweede hadden gemaakt. Maar voor een 1-0 overwinning krijg je ook drie punten."

Bondscoach Wiegman trots op vechtlust Oranje
Een reactie van bondscoach Sarina Wiegman na de 1-0 overwinning met Nederland op Noorwegen in de groepsfase van het EK voetbal.

Wiegman had ook veel waardering voor alle Oranjefans, die in Utrecht massaal naar het stadion waren gekomen om de vrouwenploeg aan te moedigen. "Het was zo'n geweldige ambiance. Dat was een steuntje in de rug."

Uitblinker Jackie Groenen was vooral blij hoe Oranje met de spanning was omgegaan. "Die was voelbaar in het veld, maar als team zijn we, denk ik, vrij rustig gebleven", vertelde de middenveldster van FFC Frankfurt.

Groenen beseft dat er nog veel meer stappen moeten worden gezet om er met Oranje een succesvol EK van te maken. "Er komen nog twee grote wedstrijden aan. Nu even genieten en vanaf maandag weer door", zei de uitblinkster, doelend op de komende duels met Denemarken (20 juli) en België (24 juli).

Uitblinker Groenen: was nerveus, maar heb genoten
Een reactie van Jackie Groenen na de 1-0 overwinning met Nederland op Noorwegen in de groepsfase van het EK voetbal.
1/2Uitblinker Groenen: was nerveus, maar heb genoten
Van Veenendaal: vandaag was belangrijk, maar zegt niet alles
Een reactie van Sari van Veenendaal na de overwinning met Oranje op Noorwegen in de groepsfase van het EK voetbal.
2/2Van Veenendaal: vandaag was belangrijk, maar zegt niet alles

Shanice van de Sanden maakte na rust de winnende treffer voor Oranje. Een bijzonder moment voor de rappe aanvalster van Liverpool, wier ouderlijk huis op een steenworp afstand van de Galgenwaard staat.

"Mijn familie zat op de tribunes, fantastisch", jubelde Van de Sanden, die met Oranje ook nog eens bezoek van de koning en koningin kreeg in de kleedkamer. "Daar krijg je wel kippenvel van, want dat gebeurt niet vaak."

Matchwinner Van de Sanden: fantastisch gevoel
Een reactie van Shanice van de Sanden na de overwinning met Oranje op Noorwegen in de groepsfase van het EK voetbal.
1/2Matchwinner Van de Sanden: fantastisch gevoel
Oranje begint EK sterk met winst op Noorwegen
Een samenvatting van de wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen in de groepsfase van het EK voetbal in Nederland.
2/2Oranje begint EK sterk met winst op Noorwegen
35 gerelateerde artikelen