NOS SportAangepast

Bijrol voor Martina op 100 en 200 meter in Rabat

Martina mist WK-limiet op 100 meter

Sprinter Churandy Martina heeft bij de Diamond League-wedstrijd in Rabat slechts een bescheiden rol gespeeld. Zowel op de 100 als 200 meter finishte de Nederlandse recordhouder als achtste en laatste. Op de 100 meter deed dat het meeste pijn. Zijn 10,33 bleef ruim boven de WK-limiet van 10,12 seconden.

Martina verkoos Rabat boven de Nederlandse kampioenschappen in Utrecht. In de Marokkaanse stad hoopte hij een WK-ticket op de 100 meter binnen te halen. Dat lukte niet. Zijn start was redelijk, maar Martina kwam te laat op snelheid. De winst ging naar Chijindu Ujah in 9,98 seconden.

Martina laatste op 200 meter in Rabat

Ook op de 200 meter kwam Martina moeizaam in zijn ritme. Nederlands beste sprinter, op deze afstand wel in bezit van een WK-ticket, moest in de buitenbaan lopen. Op het rechte stuk kon hij niet voldoende versnellen om nog mee te strijden om de zege. Met 20,84 seconden bleef hij ver boven zijn beste tijd van dit seizoen (20,27).

De zege op de 200 meter was voor de Canadees Andre De Grasse, een van de sprinters die zich straks vermoedelijk zal mengen in de strijd om de erfenis van vedette Usain Bolt. Laatstgenoemde stopt na de WK in Londen, begin augustus. De Grasse won in Rabat afgetekend in 20,03. De Amerikaan Ameer Webb finishte als tweede in 20,18.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl