YouTube-oma Park Makrye
NOS NieuwsAangepast

Zuid-Koreaanse oma scoort met make-up-video's op YouTube

Wie dacht dat YouTube alleen is voor vlotte vloggende millennials zit er helemaal naast. Tenminste, in Zuid-Korea. Daar is een van de grootste YouTube-sterren al aardig op leeftijd.

De 70-jarige Zuid-Koreaanse grootmoeder Park Mak-rye is een regelrechte hit op YouTube. In haar make-up-lessen laat ze zien hoe je met een gerimpelde huid er perfect opgemaakt uit kan zien. Zo maakt ze zich op als Amy Winehouse en geeft ze tips voor de beste huidverzorging voordat je naar bed gaat.

'Ze ziet eruit als een echte ster'

Ook deelt ze recepten en vlogt ze zo af en toe. "Vroeger dachten we dat het leven voorbij was zodra we 70 werden", vertelt Park tegen persbureau AP. "Maar sinds ik dit doe, besef ik dat het leven nu pas begint."

De filmpjes hebben Park inmiddels bijna 400.000 volgers op YouTube en Instagram opgeleverd. Haar kijkers zijn vooral dol op haar humor. Zo laat ze in een video zien hoe je je met make-up tientallen jaren jonger kan lijken. Ondertussen grapt ze dat jongere kijkers het niet moeten nadoen, "want dan zie je eruit als een kleuter".

Haar kleindochter Kim, die de filmpjes monteert, reist met haar mee naar bijvoorbeeld evenementen waar ze is uitgenodigd. "Ik kwam erachter dat oma net als iedereen is. Ze houdt van reizen, eten, foto's maken", vertelt ze. "Ik ben ook fan. Ze is een geweldig mens."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl