NOS SportAangepast

Supersportzondag bij de NOS

Supersunday Promo

Het is vandaag de grote dag voor de Nederlandse voetbalsters: vanavond om 18.00 uur speelt Oranje de openingswedstrijd van het EK in eigen land. In Utrecht is Noorwegen de eerste - en op papier meteen al sterkste - tegenstander in de poule.

Het duel is rechtstreeks te volgen op NPO 1, NOS.nl en themazender NPO Sport, al is het niet uitgesloten dat er op NPO 1 iets later wordt overgeschakeld naar de Galgenwaard.

Dat heeft alles te maken met de Tour de France, die in de middaguren alle aandacht opeist. Het peloton trekt het Centraal Massief in en wacht in de 190 kilometer tussen Laissac-Sévérac l'Église en Le-Puy-en-Velay onder meer twee beklimmingen van de eerste categorie.

Het profiel van etappe 15, een rit van ​Laissac-Sévérac l'Église naar Le-Puy-en-Velay

Rechtstreekse beelden van de vijftiende etappe zijn te zien vanaf 14.10 uur op NPO 1, NPO Sport en NOS.nl. Al ruim een uur eerder wordt het liveblog op NOS.nl actief, terwijl vanaf 14.00 uur Radio Tour de France te horen is op NPO Radio 1.

Silverstone

Om 14.00 uur gaat op Silverstone ook de Grand Prix van Groot-Brittannië van start, met Max Verstappen vanaf positie vier. De Formule 1-race is live te volgen via flitsen in Radio Tour de France en een liveblog op NOS.nl.

De wielrenners op NPO 1 moeten vanaf 15.00 uur opboksen tegen de tennissers Roger Federer en Marin Cilic die elkaar op Wimbledon bekampen in de mannenfinale. Voor het duel op het Engelse gras in Londen is NPO 2 gereserveerd.

Sharon van Rouwendaal tijdens haar gouden race in Rio

Eerder op de dag al duikt Sharon van Rouwendaal in het Balatonmeer in Hongarije, waar de WK zwemmen gehouden worden. Voor de Nederlandse staat de 10 kilometer in open water op het programma, het onderdeel waarop ze de heersend olympische kampioene is. Rechtstreekse beelden zijn vanaf 10.00 uur te zien op NOS.nl en NOS Sport.

Ook de Nederlandse waterpolosters komen in actie bij de WK in Boedapest. Zij openen om 17.30 uur hun toernooi met een wedstrijd tegen Frankrijk. Ook dat duel is live te volgen op NOS.nl.

Avondetappe

In de avonduren is het woord weer aan voetbal en wielrennen. Vanaf 20.45 uur is op NPO Sport het EK-duel Denemarken-België te zien en om 21.10 uur begint op NPO 1 en NOS.nl De Avondetappe met als gasten aan tafel journalist Thijs Zonneveld, oud-renner en wielercommentator Maarten Ducrot en zijn Belgische VRT-collega Michel Wuyts.

Alle sport van deze Supersportzondag keert nog eens in verkorte vorm terug in de late uitzending van het Journaal om 23.50 uur op NPO 1. Daarin komt ook onder meer de open dag van Feyenoord aan bod.

De uitzendingen van zondag 16 juli

10.00 uurWK zwemmen: 10 km open waterNOS.nl en NPO Sport
12.30 uurLiveblog etappe 15 Tour de FranceNOS.nl
13.10 uurAndere Tijden Sport: Winnen op Alpe d'HuezNPO 1
14.00 uurLiveblog GP van Groot-Brittannië (Formule 1)NOS.nl
14.00 uurRadio Tour de FranceNPO Radio 1
14.10 uurTour de France etappe 15NOS.nl, NPO 1 en NPO Sport
15.00 uur Finale Wimbledon: Federer-CilicNPO 2 en NOS.nl
17.30 uurWK waterpolo: Nederland-Frankrijk (v)NOS.nl
18.00 uurEK voetbal: Nederland-NoorwegenNOS.nl, NPO 1 en NPO Sport
20.45 uurEK voetbal: Denemarken-BelgiëNPO Sport en NPO Radio 1
21.20 uurDe AvondetappeNPO 1 en NOS.nl
23.17 uur Sport in het late JournaalNPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl