Thijmen Kupers
NOS SportAangepast

Kupers zet op NK eerste stap richting 'de dubbel'

Bij de NK atletiek in Utrecht heeft Thijmen Kupers voor het eerst de nationale titel op de 1.500 meter veroverd. De specialist op de 800 meter liep de wedstrijd als training voor de WK en ging er in 3.43,30 prompt met de titel vandoor.

Kupers liep in de laatste ronde weg bij de concurrentie en had op de finish twee seconden voorsprong op Wouter Ploeger.

De 25-jarige Kupers hoopt zondag 'de dubbel' te pakken door zijn vierde titel op de 800 meter (outdoor) te winnen. Dit is ook de afstand waarop hij in augustus uitkomt tijdens de WK atletiek in Londen.

Kupers en Boekelman tanken op NK vertrouwen voor WK

Kupers was na afloop tevreden met over zijn optreden. "Het was wel een heel groot gat (met de nummer twee, red.), dus dat is wel heerlijk", glimlachte hij.

De atleet legde uit waarom hij op de NK aan twee afstanden deelneemt. "De 800 meter is mijn afstand, maar ik loop hier ook de 1.500 meter om wat meer volume te krijgen. Het is voor mij een goede trainingsprikkel."

Net alle toppers

Lang niet alle Nederlandse toppers zijn er dit jaar bij op de NK. Zo ontbreken om uiteenlopende redenen onder anderen Dafne Schippers, Susan Krumins, Churandy Martina, Maureen Koster en Nadine Visser in Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl