De Spaanse Garbiñe Muguruza verslaat Venus Williams in de finale met duidelijke cijfers
NOS SportAangepast

Muguruza klopt Venus Williams in Wimbledon-finale

Twee jaar na haar verloren finale in Londen heeft Garbiñe Muguruza nu dan wel de titel veroverd op Wimbledon. De 23-jarige Spaanse was in de finale in twee sets te sterk voor routinier Venus Williams: 7-5, 6-0.

Muguruza had in 2015 de titel nog moeten laten aan Serena Williams, Venus' jongere zus die vanwege een zwangerschap dit jaar op Wimbledon ontbrak.

Kwam ze destijds net tekort, bij haar tweede kans was de nummer veertien van de plaatsingslijst op de beslissende momenten goed bij de les en wist ze de 37-jarige Venus van een zesde toernooizege op het Engelse gras te houden.

Tweede Spaanse

Voor Muguruza was het haar derde grandslamfinale en de tweede die ze won: in 2016 nam ze op Roland Garros revanche op Serena Williams. Ze is na Conchita Martinez (1994), uitgerekend haar huidige coach, de tweede Spaanse winnares op Wimbledon.

IJzersterke Muguruza wint ten koste van Williams Wimbledon-titel

De Spaanse bekroonde met haar titel een uitstekend toernooi. Alleen in de achtste finales tegen Angelique Kerber, de Duitse nummer één van de wereld, moest ze een set prijsgeven.

Williams maakte op haar twintigste Wimbledon eveneens veel indruk. De Amerikaanse, die de oudste grandslamwinnares kon worden in de open era, verloor op weg naar de finale ook maar één set.

Hoogstaand

De eindstrijd kende een hoogstaande eerste set. Beide speelsters opereerden vooral vanaf de baseline en dat leverde veel enerverende rally's op.

Venus Williams baalt na een verloren punt

Nadat beide speelsters een breekpunt hadden gemist, kreeg Williams op 5-4 twee setpunten. Muguruza werkte ze allebei weg, onder meer na een prachtige rally van negentien slagen.

Bij de Spaanse ging ondertussen de forehand steeds beter lopen. De als tiende geplaatste Williams kreeg het lastiger en in de game na de gemiste setpunten ging het direct mis. Muguruza benutte de tweede breekkans van de game en serveerde de set daarna koelbloedig uit.

Aangeslagen

Dat bleek achteraf het breekpunt in de wedstrijd. Williams oogde aangeslagen en er lukte in haar negende Wimbledon-finale weinig tot niets meer bij de Amerikaanse. Muguruza ging daarentegen alleen maar beter spelen en gaf haar opponente geen schijn van kans meer. Williams werkte nog twee matchpoints weg, maar op het derde viel, met de hulp van hawkeye, alsnog de beslissing.

Muguruza boekte zo haar vierde toernooizege uit haar loopbaan, waarvan dus twee op een grandslamtoernooi. Ze is bovendien de eerste speelster die van zowel Serena als Venus Williams wint in een grandslamfinale.

"Ik ben opgegroeid met het kijken naar wedstrijden van Venus en nu versla ik haar in de finale. Dat is ongelooflijk", lachte de dolgelukkige winnares na afloop.

Garbiñe Muguruza na haar zege in de Wimbledon-finale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl