Jose Mourinho houdt Zlatan Ibrahimovic het liefst nog langer bij Manchester United.
NOS VoetbalAangepast

Mourinho houdt deur open voor Ibrahimovic

Krijgt de carrière van Zlatan Ibrahimovic bij Manchester United dan toch een vervolg? Als het aan manager José Mourinho ligt, zien we Ibrahimovic begin volgend jaar gewoon terug op Old Trafford.

"Waarom niet?", antwoordde Mourinho retorisch op de vraag van een journalist bij een persconferentie in Los Angeles, waar United op trainingsstage is. "We kunnen wachten op zo'n goede speler als Zlatan, die ons zoveel heeft gegeven."

Mourinho houdt deur open voor Zlatan: waarom niet?

Ibrahimovic liep in april een zware kruisbandblessure op in de kwartfinales van de Europa League tegen Anderlecht. Daarop besloot Manchester United begin juni het aflopende contract van de 35-jarige Zweedse sterspeler niet te verlengen. Met Romelu Lukaku heeft Mourinho zelfs de gewenste opvolger al in huis.

"Zlatan was niet blij met hoe hij het seizoen eindigde en daagde zichzelf uit om op het hoogste niveau te blijven spelen", aldus Mourinho. "Hij kan met onze mensen revalideren en een van ons zijn. Tegelijkertijd moeten we een beslissing nemen die ons allemaal blij maakt. Als dat betekent dat Zlatan blijft en dat wij moeten wachten tot december, waarom niet?"

Mourinho gooit de deur dus niet definitief dicht voor de Zweed. "Uiteindelijk is het aan meneer Woodward (vicevoorzitter van Manchester United, red.) en Zlatans zaakwaarnemer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl