Giovanni Codrington wint bij de Nederlandse kampioenschappen de titel op de 100 meter
NOS SportAangepast

Codrington en Samuel veroveren nationale titels 100 meter

Giovanni Codrington en Jamile Samuel hebben in Utrecht de nationale titels op de 100 meter veroverd. Codrington zegevierde in de finale in 10,42 seconden. Samuel versloeg met 11,46 seconden titelverdedigster Naomi Sedney.

Codrington was blij met de titel, maar was liever sneller geweest. De 28-jarige sprinter versloeg in de eindstrijd Taymir Burnet (10,48) en Wouter Brus (10,49). Hensley Paulina en Roelf Bouwmeester vergooiden hun titelkans door een valse start.

Codrington de snelste in finale 100 meter

Nederlands beste sprinter Churandy Martina ontbrak in Utrecht. Hij loopt zondag in Rabat. Solomon Bockarie ontbrak wegens een virusinfectie. Hij heeft al een punt achter zijn seizoen gezet.

Estafetteploeg

Codrington, in het verleden drie keer tweede op de NK, hoopt in augustus toch op de WK in Londen te staan. De sprinter maakt deel uit van de nationale selectie voor de 4x100 meter.

De estafetteploeg is echter nog niet zeker van deelname aan de WK, waar de beste zestien landen van de wereld een startplaats krijgen.

Jamile Samuel (midden) wint bij de NK in Utrecht de 100 meter

Ook bij de vrouwen deed de beste sprintster van Nederland niet mee. Dafne Schippers besloot op weg naar de WK in Londen nog wat extra trainingswerk te verrichten. De NK paste niet goed in haar aanloop naar het mondiale toernooi.

Bij afwezigheid van Schippers ging het duel om de titel tussen Samuel en Sedney, die zich beiden op de afstand al hebben geplaatst voor de WK. Ze maken allebei ook deel uit van de estafetteploeg die op de WK actief zal zijn.

Samuel won het duel in 11,46. Sedney was iets langzamer: 11,50. Brons ging naar Tessa van Schagen in 11,64. Samuel toonde zich verheugd met de titel, maar snapte wel dat het straks in Londen wat sneller moet.

Samuel snelt naar nationale titel 100 meter

Problemen achillespezen

"Ik heb na de Olympische Spelen in Rio wat last van mijn achillespezen gekregen en daardoor het indoorseizoen laten lopen. Ik had vandaag graag wat harder gelopen, maar ik geloof dat het wel goed komt voor de WK", keek de kampioene vooruit. Samuel was eerder al in 2009 kampioene op de 100 meter.

Erik Cadée

Discuswerper Erik Cadée veroverde de nationale titel met een afstand van 58,19 meter. Die worp leverde hij al in zijn tweede poging. De WK-limiet ligt op 65,00 meter. Die limiet miste Cadée afgelopen week op 7 centimeter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl