Fabio Aru in zijn gele trui
NOS WielrennenAangepast

Aru: blij dat ik deze zware dag overleefd heb

Chris Froome ging de Pyreneeën in als geletruidrager, maar na twee dagen fietsen in de bergen gaat Fabio Aru aan de leiding in het algemeen klassement. "Ik ben blij dat ik deze dag ondanks alle aanvallen goed ben doorgekomen", reageerde Aru na afloop.

De Astana-renner vond het niet erg dat Mikel Landa, voor vandaag nummer negen in het klassement, ervandoor ging. "Hij ging voor het klassement en dat heeft hij goed gedaan, complimenten voor hem. Mijn enige doel was het verdedigen van de gele trui."

"Er is weer een etappe voorbij en dit was een pittige, ik ben erg tevreden", aldus de Italiaan, die een voorsprong van zes seconden verdedigt op Chris Froome.

Barguil wint sprintje in Foix, gele trui Aru niet in gevaar

Froome reed op de laatste klim van de dag, de Mur de Péguère, achter in de favorietengroep. De Brit leek het moeilijk te hebben, maar niet veel later plaatste hij toch twee aanvallen, hij slaagde er echter niet in tijd terug te pakken op Aru.

Zijn ploeggenoot Landa had een betere dag. De Spanjaard begon de dag met 3.09 achterstand op Aru, vandaag liep hij twee minuten in op de gele trui. "Ik zou de Tour graag winnen, maar Froome is en blijft onze kopman", zei Landa op een Spaans radiostation.

"Landa is nu een echte bedreiging voor het geel in Parijs", reageerde Froome na de etappe. Hij is een belangrijke troef voor ons, zeker omdat Astana geen andere renners in de top van het klassement heeft."

Knaven: Froome laat vandaag zien dat ons vertrouwen terecht is

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl