Een Blokker-filiaal in Amsterdam sluit voor vanavond de deuren
NOS Nieuws

Blokker verhuurt 31 winkels aan Op=Op

Blokker gaat 31 winkelpanden onderverhuren aan de Op=Op. Die drogisterijketen wil hiermee snel een landelijke dekking krijgen.

Moederbedrijf Blokker Holding kondigde in mei aan 100 Blokker-winkels te sluiten. "We gaan deze panden doorverhuren omdat we contractueel vastzitten aan de panden", legt een woordvoerder uit. Wat er met de andere te sluiten winkels gebeurt, is nog niet duidelijk. Behalve de 100 Blokker-winkels gaan er ook nog 100 Marskramers dicht. "We bekijken van geval tot geval wat we doen."

Niet te rooskleurig

Personeel van de winkels heeft recht op een sollicitatiegesprek bij de nieuwe huurder. "Maar we moeten de zaken niet rooskleuriger voorstellen dan ze zijn. Alleen bij gebleken geschiktheid heeft Op=Op aangegeven deze mensen aan te nemen", zegt de woordvoerder.

Op=Op is een discount drogisterijketen uit het noorden van het land. Twintig jaar geleden opende de eerste winkel in Klazienaveen. Op dit moment heeft het bedrijf 130 winkels. Met de overname van de Blokker-panden stijgt dat aantal dus naar 161. Uiteindelijk wil het Drentse bedrijf groeien naar 300 winkels.

Begin oktober wil Op=Op de eerste voormalige Blokker-winkels openen. Om welke locaties het gaat, zegt het bedrijf niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl