Agressieve vrouw op veerboot van Texel naar het vaste land
NOS NieuwsAangepast

Dronken vrouw met 'privéveerboot' van Texel gehaald

De politie heeft een veerboot laten uitvaren om een dronken vrouw van Texel te halen. Volgens de regionale omroep NH was de 19-jarige vrouw er zo slecht aan toe dat ze naar het ziekenhuis op het vasteland moest worden overgebracht.

Agenten troffen haar afgelopen nacht in zeer beschonken toestand aan in de Dorpsstraat in De Koog op Texel. Ze was af en toe bij kennis.

Volgens de politie gedroeg de vrouw zich agressief. Agenten hielpen mee om haar in een ambulance te krijgen en riepen de bemanning van het veer op een boot in te zetten voor de overtocht. Agenten zetten een foto op Facebook van de ambulance op de verder lege veerboot.

Hulpactie

Op de Facebook-pagina van de politie van Texel spreken mensen er schande van dat de hulpactie nodig was. In koor roepen ze dat de vrouw zelf voor alle kosten moet opdraaien. Een enkeling vindt vrijwilligerswerk ter compensatie een gepaste straf.

De ambulancekosten worden verhaald op de vrouw. Of zij ook de inzet van de veerboot moet betalen, is onduidelijk. De politie kon hierover geen uitsluitsel geven. De veerdienst was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl