NOS SportAangepast

De sport van vrijdag bij de NOS

De Touretappe van vandaag is van het soort 'kort maar hevig': slechts 101 kilometer lang - daar draait een beetje profrenner zijn hand niet voor om - maar wel pittig dankzij drie beklimmingen van de eerste categorie.

De Touruitzending op NPO 1 begint als altijd om 14.10 uur, maar de etappe gaat pas om 14.45 uur officieel van start. Kortom: de complete rit zal in beeld komen. En natuurlijk ook op NOS.nl en NPO Sport. Daarnaast kan de etappe gevolgd worden via Radio Tour de France op NPO Radio 1 en een liveblog op NOS.nl.

​Het profiel van etappe 13, een rit van Saint-Girons naar Foix

Een korte samenvatting zal te zien zijn in het Sportjournaal, terwijl het Tourjournaal juist uitgebreid nog eens terugkomt op de etappe. Dat laatste geldt ook voor De Avondetappe waarin Dione de Graaff bezoek krijgt van de journalisten Edwin Winkels en Thijs Zonneveld en Elis Ligtlee, de baansprintster met een olympische keirintitel op zak.

Wimbledon

De wielerliefhebber die ook een potje tennis op topniveau weet te waarderen, staat voor een lastige keus, want vanaf 14.00 uur is NPO 2 gereserveerd voor de halve finales bij de mannen op Wimbledon. Sam Querrey treft Marin Cilic en zevenvoudig toernooiwinnaar Roger Federer stuit op Tomás Berdych. Voormalig proftennisser John van Lottum zal in de studio zijn licht laten schijnen over beide partijen.

Roger Federer

Zowel de Tour als Wimbledon komt terug in de overige sportuitzendingen van vandaag. Daarin ook aandacht voor de loting voor de Champions League: Ajax verneemt om 12.00 uur wie de tegenstander zal zijn in de derde voorronde, die eind deze maand en begin augustus zijn beslag krijgt.

Ook voor de derde Europa League-voorronde, met PSV en FC Utrecht (mits de Valletta-horde wordt genomen), wordt geloot.

De uitzendingen van vrijdag 14 juli

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
13.30 uur Liveblog Tour de France NOS.nl
14.00 uur Wimbledon NOS.nl en NPO 2
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
14.10 uur Tour de France: etappe 13 NOS.nl en NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
19.25 uur Tourjournaal NOS.nl en NPO 3
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
21.30 uur De Avondetappe NOS.nl en NPO 1
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2
23.27 uur Late Journaal met sport NPO 1
Hele dag Tour de France en documentaires NPO Sport

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl