FC Utrecht-speler Sean Klaiber

FC Utrecht stelt teleur op Malta

FC Utrecht heeft het eerste duel met Valletta FC in de tweede voorronde van de Europa League niet kunnen winnen. In een armetierige ambiance op Malta werd het na negentig saaie minuten 0-0.

Hoogtepunt van het duel was de opkomst voorafgaand aan de eerste helft, waarbij de spelers van FC Utrecht elkaars hand vasthielden als gebaar van steun in de richting van Ajacied Abdelhak Nouri en zijn familie.

Utrecht had op het veld van Hibernians weliswaar de controle, maar in de eerste helft waren de beste kansen voor de 23-voudig kampioen van Malta. Maximiliano Velasco kwam een keer goed door, maar hij schampte de bal, waardoor doelman David Jensen simpel kon redden.

Utrecht kreeg pas na rust z'n eerste en enige kans. Makienok, de nieuwe spits, nam de bal aan, waarna Sean Klaiber op de vuisten van keeper Henry Bonello schoot. Utrecht trachtte wel door te drukken, maar de automatismen ontbraken om echt gevaarlijk te worden. Ook Urby Emanuelson, die met een invalbeurt zijn officiële debuut maakte voor de Utrechters, kon het verschil niet maken.

Volgende week is de return in het stadion van RKC in Waalwijk. Omdat stadion Galgenwaard, de thuisbasis van FC Utrecht, de komende weken in gebruik is voor het EK voetbal voor vrouwen moet FC Utrecht uitwijken naar Waalwijk.