Chris Froome rijdt zich warm
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

Na twee relatief vlakke ritten is het weer flink klimmen geblazen in de Tour de France. De twaalfde etappe over 214,5 kilometer voert naar de Pyreneeën en telt twee cols van de tweede, twee van de eerste en één van de buitencategorie.

Vooral de finale met een tweetrapsbeklimming van de Col de Peyresourde en de klim naar de finish in Peyragudes belooft spectaculair te worden.

Beelden van de etappe zijn vanaf 14.10 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en NPO Sport. Tien minuten eerder al begint Radio Tour de France op NPO Radio 1. En wil je helemaal niets missen: volg dan het blog op NOS.nl, dat de koers van de eerste tot en met de laatste meter op de voet zal volgen.

In het Sportjournaal is een korte samenvatting te zien en in het Tourjournaal komt de etappe nog eens ruimschoots aan bod. In De Avondetappe blikt Dione de Graaff terug op alle verwikkelingen met journalist Edwin Winkels, oud-wielrenner Danny Nelissen en schrijver Kluun.

Het profiel van etappe 12, een rit van Pau naar Peyragudes

Op het gras van Wimbledon zijn we aanbeland bij de halve finales van de vrouwen. Garbiñe Muguruza moet het opnemen tegen de verrassing van het toernooi: Magdaléna Rybáriková. Vijfvoudig winnares Venus Williams treft thuisfavoriete Johanna Konta.

Samenvattingen van de wedstrijden zijn te zien in het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1 en in het Journaal van 23.24 uur, ook op NPO 1. In Radio Tour de France zijn flitsen te horen van de partijen.

Op NOS.nl wordt voor de derde opeenvolgende dag vooruitgeblikt op het naderende EK voetbal voor vrouwen. Dit keer staan de keepers van Oranje centraal.

De uitzendingen van donderdag 13 juli

13.10 uurLunchjournaalNPO 1
13.30 uurLiveblog Tour de FranceNOS.nl
14.00 uurRadio Tour de FranceNPO Radio 1
14.10 uurTour de France: etappe 12NOS.nl en NPO 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
19.24 uurTourjournaalNOS.nl en NPO 3
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
21.27 uurDe AvondetappeNOS.nl en NPO 1
22.30 uurNieuwsuurNPO 2
23.24 uurLate Journaal met sportNPO 1
Hele dagTour de France en documentaires  NPO Sport

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl