Novak Djokovic druipt af
NOS SportAangepast

Djokovic staakt strijd vanwege elleboogblessure

Novak Djokovic heeft in zijn kwartfinalepartij van Wimbledon tegen Tomás Berdych moeten opgeven. De Serviër, als tweede geplaatst in Londen, ondervond te veel hinder van zijn elleboog om de wedstrijd uit te spelen.

Djokovic had zich in het duel mat Adrian Mannarino in de vierde ronde al tweemaal laten behandelen. Desondanks won hij die wedstrijd toch nog vrij gemakkelijk in drie sets.

Tegen Berdych merkte de Serviër al snel dat het een stuk lastiger ging. Djokovic verloor de eerste set in de tiebreak en in de tweede set kwam hij al snel een break achter. Dat was voor de drievoudig winnaar het sein om niet meer verder te spelen.

In de halve finales stuit Berdych op Roger Federer, die in drie sets te sterk was voor Milos Ranic.

'Bij serveren en forehand pijn'

"Het is jammer dat ik Wimbledon op deze manier moet beëindigen. Als iemand daarvan baalt, dan ben ik het", zei de teleurgestelde Serviër tegen de BBC.

"Ik was in staat om ongeveer een half uur te spelen met pijn die draaglijk was. Vooral bij serveren en de slagen met de forehand voelde ik de pijn echter. En dan heeft het uiteindelijk niet veel zin om door te spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl