NOS WielrennenAangepast

Groenewegen heeft vrede met tweede plaats: ben op waarde geklopt

Groenewegen: ben vandaag op waarde geklopt

"Ik ben op waarde geklopt." Dylan Groenewegen kan normaal nauwelijks lachen na een sprintnederlaag, maar na zijn tweede plaats achter Marcel Kittel is dat anders. "Ik heb vandaag vrij kunnen sprinten. Als iemand sterker is, heb ik daar vrede mee."

"Als ploeg hebben we heel sterk gereden", vervolgt Groenewegen. "Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Ik werd afgezet in het wiel van Kittel. Hij ging op 350 meter aan en mijn plan was om eroverheen te gaan. Dat bleef helaas uit..."

"Ik ging vroeg aan, maar op hetzelfde moment als Kittel. Daardoor bleef ik in zijn wiel hangen. Normaal valt iemand een beetje stil, maar hij niet."

Kittel blijft Groenewegen net voor in Pau

Groenewegen werd in de eerste week een keer vijfde en twee keer zesde. Gisteren eindigde hij als derde, zijn tweede plaats van vandaag is de beste Tourprestatie in zijn carrière.

"Ik moet blijven werken. Vandaag had ik een goede dag, maar Kittel ook. Ik moet hopen dat hij een foutje maakt, maar zelfs als hij een foutje maakt, wint hij waarschijnlijk."

Leezer: we wilden het heel graag een keer goed uitvoeren

Tom Leezer is trots op het werk van de sprinttrein. "We wilden het heel graag een keer goed uitvoeren en ervoor zorgen dat we in de laatste drie kilometer geen inhaalactie moesten doen. Dat is lastig, maar vandaag ging het een heel stuk beter."

"We hebben een beter gevoel dan gisteren. Ons plan was beter de uitvoering ook", aldus Leezer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl