Andy Murray
NOS SportAangepast

Querrey schakelt Murray uit en treft nu Cilic

Andy Murray is in de kwartfinales van Wimbledon verrassend uitgeschakeld. De titelhouder verloor met 6-3, 4-6, 7-6 (4), 1-6, 1-6 van Sam Querrey, die zich voor het eerst in 42 grandslamtoernooien voor de halve finales plaatste.

Murray kende in de tweede set al een zwakke fase. De Schot kwam via een break op 4-3, maar verloor daarna drie games op rij. In de derde set verzuimde Murray op 5-4 de set uit te serveren, maar hij herstelde zich via een prima tiebreak.

Murray had de laatste tijd last van zijn heup en die kwetsuur leek hem vanaf de vierde set weer parten te spelen. Hij bewoog niet goed, maakte veel fouten en Querrey (26 aces) pakte simpel de zege.

Querrey neemt het nu op tegen Marin Cilic. De als zevende geplaatste Kroaat maakte een einde aan de opmars van Gilles Muller: 3-6, 7-6 (6), 7-5, 5-7, 6-1.

Marin Cilic

Cilic en Muller begonnen beiden met het nodige zelfvertrouwen aan de partij. De Kroaat leverde in Londen nog geen set in en Muller klopte in de vorige ronde na een zinderend gevecht Rafael Nadal.

De servicekanonnen maakten er een mooie strijd van. Muller begon sterk, maar gaf in de tiebreak van de tweede set een 5-3 voorsprong weg. Ook in het vervolg zocht hij constant het net op. Muller imponeerde met fraaie volleys, sleepte er knap een vijfde set uit, maar daarin was de pijp snel leeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl