In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Reddingsbrigade waarschuwt voor zwemmen in open water zonder toezicht

De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt nogmaals om niet meer te zwemmen in open water als er geen toezicht is. Er gebeuren volgens de brigade te veel ongelukken, en te vaak met dodelijke afloop.

Dit weekend verdronk een meisje van 5 in de Sloterplas in Amsterdam, een 19-jarige jongen verdronk in de Toolenburgerplas in Hoofddorp en in Chaam kwam een jongen om het leven in een natuurbad van een camping. Het gaat te vaak fout, zegt de Reddingsbrigade tegen de regionale omroep NH.

Veiliger en makkelijker

"Wij adviseren om te zwemmen op plekken waar toezicht is. Voor u een stuk veiliger en voor ons makkelijker om in actie te komen", zegt Bas Heijselaar van de Reddingsbrigade.

De afgelopen week kwam de Reddingsbrigade 335 keer in actie. Dertien keer ging het om zwemmers die in een levensbedreigende situatie terecht waren gekomen. Bij Texel en bij Castricum kwamen zwemmers om het leven. Heijselaar: "Mensen denken tegenwoordig dat ze allemaal kunnen zwemmen. Dat is zeker niet het geval, ook al heb je je zwemdiploma's."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl