Johanna Konta
NOS SportAangepast

Konta zorgt voor Brits tennisfeest en nieuwe nummer één

Johanna Konta is nog steeds in de race om de eerste Britse Wimbledon-kampioene te worden sinds Virginia Wade in 1977. Ze bereikte de halve finales na een meeslepend gevecht met Simona Halep: 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4.

Door de nederlaag wordt de Roemeense maandag niet de nummer één van de wereld, maar stoot de Tsjechische Karolina Plisková Angelique Kerber van de tennistroon.

Verbeten strijd

Konta en Halep vochten - met Wade op de tribune - een verbeten strijd uit vanaf de baseline. Halep stond vaker onder druk, maar had bijna overal een antwoord op en maakte zelden onnodige fouten (slechts acht).

Virginia Wade won in 1977 de finale ten koste van de Nederlandse Betty Stove

Toch gaf het aanvallende spel van de Engelse uiteindelijk de doorslag. Konta had wel 48 winners nodig om de taaie Roemeense op de knieën te krijgen.

Rybáriková verrassing van het toernooi

De Britse neemt het in de halve finales op tegen Venus Williams. De andere halve finale gaat tussen Garbine Muguruza en de verrassing van het toernooi, Magdaléna Rybáriková. De Slowaakse nummer 87 van de wereld versloeg Coco Vandeweghe met 6-3, 6-3.

Magdaléna Rybáriková

De wedstrijd werd bij een 6-3, 2-2 stand gestaakt vanwege regen en uren later op het overdekte Centre Court weer hervat. De Slowaakse ontregelde ook daar het spel van Vandeweghe met sliceballen.

De 28-jarige Rybáriková stond maanden aan de kant na meerdere operaties. Ze maakte haar rentree op Roland Garros, waar ze Vandeweghe ook versloeg. Aansluitend won ze twee ITF-titels op gras.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl