Een gesmolten schommel na een bosbrand in Oroville, California
NOS NieuwsAangepast

Duizenden mensen ontvluchten bosbranden in Canada en Californië

Het westen van de VS en Canada kampen met bosbranden, waardoor duizenden mensen huis en haard moeten verlaten. In de VS is vooral Californië getroffen en in Canada de westelijke provincie British Columbia.

In Californië woedt een grote natuurbrand in de Sierra Nevada. Zo'n 4000 mensen zijn geëvacueerd en 7400 anderen bereiden zich voor op evacuatie. Er is al elf vierkante kilometer afgebrand en vier brandweermensen zijn bij het bluswerk gewond geraakt. In andere delen van Californië woeden nog veertien bosbranden, die bestreden worden door duizenden brandweermensen.

Bidden voor regen

Ook op andere plaatsen in het westen van de VS woeden bosbranden, onder meer in Colorado, Oregon, Nevada en in Arizona. In Arizona is een heel plaatsje met duizend inwoners (Dudleyville) geëvacueerd.

In Canada woeden sinds dit weekeinde meer dan 200 branden in de provincie British Columbia. Daar is de noodtoestand uitgeroepen. Tientallen gebouwen en huizen zijn afgebrand en zeker 7000 mensen zijn op de vlucht geslagen. Zo'n 24.000 hectare is afgebrand.

Gevreesd wordt dat het vuur voorlopig niet bedwongen is omdat er de komende dagen meer heet, droog weer wordt verwacht. De grond is na weken zonder regen uitgedroogd. "We bidden voor regen", zegt premier Christy Clark.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl