Sebastian Vettel
NOS SportAangepast

Ferrari wil haast maken met Vettel, wat betekent dat voor Verstappen?

Als Sebastian Vettel wil, kan hij zo bijtekenen bij Ferrari. Dat heeft de bestuursvoorzitter van de autofabrikant, Sergio Marchionne, laten weten. Over Kimi Räikkönen, wiens contract ook afloopt, heeft hij minder vleiende teksten. Wat betekent dit allemaal voor Max Verstappen?

"Het is aan Sebastian, maar ik heb hem duidelijk gemaakt dat als hij wil blijven, we zijn contract meteen vernieuwen", zegt Marchionne over Vettel. De Duitser is bezig aan zijn derde jaar bij het Formule 1-team en gaat aan de leiding in het WK-klassement.

Vettel en Max is een hele mooie combinatie, maar dat wordt oorlog.

Formule 1-verslaggever Louis Dekker

Niet zo gek, dat Vettel mag blijven. De vraag is of de Fin Räikkönen, die teleurstellend vijfde staat en afgelopen weekend door Marchionne een "achterblijver" werd genoemd, ook mag blijven of dat Ferrari probeert Max Verstappen los te weken bij Red Bull.

Dat laatste ziet Formule 1-verslaggever Louis Dekker niet snel gebeuren. "Vettel en Max is een hele mooie combinatie, maar dat wordt oorlog omdat Vettel een voorkeursrol binnen het team wil hebben. Dat gaat hij ook eisen bij zijn nieuwe contract."

"Bovendien: Vettel wil Räikkönen graag behouden en Max heeft nog een verbintenis voor anderhalf jaar bij Red Bull", gaat Dekker verder. "Het is in de Formule 1 zeer ongebruikelijk dat een coureur tussentijds weggekocht wordt, contracten zijn redelijk heilig. Voor Max moet ook de hoofdprijs betaald worden. Het gaat om tientallen miljoenen."

Max Verstappen

Verstappen ontkende onlangs dat hij een voorcontract heeft getekend bij Ferrari, waarvan diverse media melding maakten. Maar ondertussen groeit zijn ergernis wel over zijn huidige team Red Bull, dat maar niet in staat is om de Nederlander dit seizoen een goed werkende auto te bieden. Gisteren viel hij in Oostenrijk weer uit.

Daarom sluit Dekker een overstap naar Ferrari niet helemaal uit. "Teambaas Christian Horner wil Max heel graag aan zijn contract houden bij Red Bull, maar hij heeft ook een keer gezegd dat je een coureur die niet tevreden is, niet kan vasthouden..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl